Sollicimeer

Het aanmeldingsplatform waar sollicitanten het beste van zichzelf kunnen tonen

Sollicimeer

Wat doet Sollicimeer?

Sollicimeer

Gemakkelijk aanmelden voor een job

Sollicimeer maakt gebruik van een logische en visuele tijdlijn die jou stap voor stap de belangrijkste informatie aanbiedt voor de job van jouw dromen.

Geen verrassingen tijdens de sollicitatie

Door gebruik te maken van een helder en transparant stappenplan weet je meteen welke stappen je moet doorlopen om te solliciteren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Kies je eigen stijl

Via sollicimeer kan je zelf kiezen op welke manier je jouw CV en motivatiebrief overmaakt aan de werkgever. Zo kan je gebruik maken van een klassiek CV, zelf een video opnemen met jouw gegevens of je kan een voormalige werkgever een goede referentie laten geven.

Kies zelf welke hulpmiddelen je meeneemnt naar het sollicitatiegesprek

Sollicimeer geeft via het platform aan welke hulpmiddelen je mag meenemen naar het sollicitatiegesprek. Zo weet je heel goed wat je kan verwachten.

Over Sollicimeer

Sollicimeer werd binnen het project City of People: Inclusie in 4D ontwikkeld in samenwerking met experten en personen met een leerstoornis. Het doel van het platform is om mensen met een leerstoornis op een eerlijke manier het beste van zichzelf te tonen tijdens de sollicitatieperiode. Oorspronkelijk was het platform bedoeld voor mensen met een leerstoornis, maar het platform maakt het ook mogelijk voor mensen zonder leerstoornis om het beste van zichzelf te geven tijdens het solliciteren. Sollicimeer maakt gebruik van een logische en makkelijke aanmeldingsflow waardoor het duidelijk is wat de sollicitant te wachten staat. Ook zorgt het platform dat je de belangrijkste informatie op het juiste moment krijgt tijdens het sollicitatieproces. Kortom: Solliciteren wordt een pak minder stressvol. 

Workshop_COP4

Getuigenissen

“ Je zet je kwetsbaarheid niet in de verf, maar je sterktes wel.”


Irene
Persoon met dyslexie

“ Sollicimeer is een platform waarop iedereen, met of zonder leerstoornis, op kan solliciteren."

Arno
Persoon met dyscalculie

Partners

Logo_Ugent
ahs_zwart